O podjetju

PREDSTAVITEV PODJETJA

ECOPACK d.o.o. je hčerinsko podjetje v 100% lastništvu sistema Swatycomet d.o.o. iz Maribora. Spada med vodilne proizvajalce embalaže za prehrambeno industrijo v Sloveniji in večje v Osrednji Evropi.
Osnovna dejavnost Ecopack d.o.o. je proizvodnja in prodaja embalaže iz okolju prijaznih materialov, ki je namenjena živilsko-prehrambeni ter ostali industriji. V okviru Comet d.d. se je kot tržno zanimiv projekt leta 1991 ustanovilo notranje podjetje Ecopack d.o.o., ki je kot prvo v Sloveniji začelo s proizvodnjo okolju prijazne embalaže iz OPS materiala. Danes prodamo več kot 40% izdelkov iz svojega proizvodnega programa na področju Jugovzhodne Evrope. S sodobno in tehnološko dovršeno embalažo oskrbujemo 80% vseh pekarskih in slaščičarskih podjetij v Sloveniji, dobršen delež delikatesne industrije, industrije predelave sadja in zelenjave ter pakiranja hitro pripravljene hrane, vedno pa smo pripravljeni uresničiti tudi želje in zamisli potrošnikov.

Osnovni material je orientirani polistiren (OPS) oziroma polistirenske folije, ki se gladijo v horizontalni in vertikalni smeri, da se doseže visoka trdnost, površinski sijaj, kristalna čistost ter ostale prednosti, ki so dobrodošle pri pakiranju živil in prehrambenih izdelkov. OPS ne emitira strupenih snovi v okolje, zato je embalaža iz tega materiala zelo primerna za pakiranje hrane, ki ostane v tovrstni embalaži dolgo časa sveža (zaradi dostopa svetlobe z vseh strani), se ne rosi in je zato primerna tudi za zamrzovanje. Pakiranje je enostavno in hitro.
Podjetje Ecopack d.o.o. je v letu 1999 prejelo certifikat kakovosti ISO 9001, ki ga je leta 2008 nadgradilo s certifikatom ISO 9001:2008.